Toniranje

Toniranje starinskih vrat je proces, ki ne zahteva samo izkušnje, ampak tudi veliko potrpljenja in vzdržljivosti umetnostnega restavratorja. Barva lazura, ki ga izberemo, bo vplivala na barvo vrat. Ker sčasoma drevo spremeni svojo prvotno barvo, je treba izbrati pravi ton za marilko (lužila), tukaj so potrebne izkušnje s toniranjem starinskih predmetov, pa tudi obvladovanje številnih tehnoloških odtenkov.

Na površino že pripravljenih vrat lahko nanesete lazuro s kakovostnim čopičem za slikanje – flavto ali pa tonirajte s krpami. Lazuro se nanaša obilno in enakomerno vzdolž vlaken. Vsaka vrsta lesa drugače vpije in zaznava barvo lazura ter spreminja barvo pri sušenju.

  V naši delavnici izvajamo način toniranja z lazurami na vodni in alkoholni osnovi, nanašamo jih s flavto ali krpo. Hkrati lazura na poseben način vstopi v strukturo drevesa in razkrije vzorec in teksturo lesa. Po tem toniranju imajo vrata pravi videz, ne da bi izgubili odtenka antike in časa.

BREZPLAČNA OCENA OBNOVE GLEDE NA FOTOGRAFIJE


Ugotovite, koliko stane obnova vašega predmeta:
Izpolnite polja, na kratko opišite bistvo vaše zahteve in priložite od 1 do 4 fotografije vašega predmeta (velikost vsake fotografije ne sme presegati 20 mb) - naši mojstri bodo odgovorili na vašo zahtevo in naredili brezplačno oceno stroškov.

Ime in priimek *
Elektronski naslov *
Telefon *
Sporočilo *
Maximum file size: 20 MB
Maximum file size: 20 MB
Maximum file size: 20 MB
Maximum file size: 20 MB

Vsak predmet, ki ga je treba obnoviti, je unikaten. V zvezi s tem se stroški obnovitvenih del v vsakem primeru izračunajo posebej.

Cene obnove so odvisne od številnih dejavnikov, kot so:

  • stanje samega pohištva;
  • narava poškodbe (prisotnost razpok, čipov, kršitev dekorativnih elementov, stanje furnirja itd.);
  • kompleksnost obnovitvenih del;
  • uporablja pri obnovi potrošnega materiala.

Vsak predmet potrebuje individualen pristop in individualne metode restavriranja. Fiksnih cen za takšna dela ni.
Zato je v telefonskem pogovoru težko navesti določen znesek stroškov dela, včasih pa celo približen.

Pogoji obnove so neposredno odvisni od kompleksnosti in obsega opravljenih obnovitvenih del.

Vsaka restavracija se začne s predhodnim pregledom predmeta, da se objektivneje oceni njegovo stanje. Med pregledom lahko natančno določite stroške obnove predmeta. Ker je po fotografiji mogoče sklepati o zunanjem stanju predmeta, stanju ključnih elementov in celovitosti tesarske konstrukcije, ostaja prisotnost notranjih skritih napak nejasna.