O delavnici

O naši delavnici in naših vrednotah

Moje ime je Vladimir. Naša delavnica je bila ustanovljena leta 2013,

Z več kot 10-letnimi izkušnjami v restavratorski industriji smo se odločili obnoviti starinska vrata v prvotno stanje. Naš cilj je zagotoviti, da vaša vrata ohranijo svojo zgodovino, ostanejo močna in zanesljiva, zaradi česar je vaš dom dragocenejši. V naši delavnici smo restavrirali na stotine vrat različnih vrst iz vse Slovenije, vaša vrata pa bomo z veseljem zapisali v našo zgodovino.

Delavnica “R.V.” so obrtniki z znanjem in veščinami s področja starodavnih tehnologij izdelave pohištva, umetnostne zgodovine, mizarstva in strugarstva, rezbarstva, loščenja, pozlatarstva in drugih edinstvenih poklicev, ki so postali skoraj družina, ki jo povezuje skupna stvar – restavratorstvo in ohranjanje družinskih in kulturnih vrednot v Sloveniji.

Naša restavratorska ekipa si prizadeva zagotoviti prilagojene storitve in pozornost do detajlov, s čimer zagotovi, da je vsakemu restavriranemu kosu povrnjen njegov pristen videz, hkrati pa ohrani niansirane sledi časa in življenjske dobe kosa, mu povrne moč in vzdržljivost.

Pri svojem delu se držimo naslednjih načel: spoštovanje zgodovine in tradicije, pozornost do detajlov, nenehno učenje in izpopolnjevanje, delovna etika (ne škodovati predmetu), poštenost in vestnost (spoštovanje rokov, transparentnost v vseh fazah), ki si prizadeva za izpolnitev potreb strank.

Naše stranke

Večina naših strank je tistih, ki se zavedajo vrednosti starinskih vrat in se trudijo, da jih ohranijo. Mnoga stara vrata nimajo samo družinske, ampak tudi zgodovinsko in kulturno vrednost za našo državo.

Opozoriti je treba, da se je materialna vrednost starodavnih vhodnih vrat v zadnjem desetletju močno povečala. Odkar so nova moderna kovinska vrata začela brisati zgodovino naših prednikov. Zato se ne hitite znebiti slabo ohranjenih vrat, ki so vašemu domu služila vrsto let. Z ohranjanjem in restavriranjem teh vrat lahko ohranite zgodovino in dodate vrednost svojemu domu.

O NAS

Naša zgodovina


Zavod za oskrbo na domu Ljubljana

Nebotičnik

Občina Sežana

Mestni trg 10

Institut za mednarodna vprašanja

BAZA

Ustanovljena je bila manjša restavratorska delavnica, z namenom ohranjanja starinskih vhodnih vrat v Sloveniji.

RAZŠIRITEV

Z rastjo so začeli prihajati naročila ne samo za vhodna vrata, ampak so se pojavila redna naročila za obnovo oken, notranjih vrat, lesenih stopnic, raznih predalnikov, garderobnih omar, starinskih nočnih omaric itd. Zahvaljujoč temu smo oživili ogromno starinskih predmetov.

RAST DELAVNICE

Delavnica je začela aktivno sprejemati naročila za restavriranje po vsej Sloveniji. Začeli smo sprejemati naročila državnih institucij, v katerih je bilo potrebno obnoviti vhodna vrata zgodovinskega pomena.

VODSTVO V KAKOVOSTI

Skozi zgodovino delovanja si je naša delavnica pridobila spoštovanje strank, dobra priporočila in stabilnost. Kot usposobljeni restavratorji so nas začeli privabljati objekti, kot so gradovi in ​​muzeji, kjer ima vsak predmet veliko vrednost, za katero stoji cela zgodovina.

BREZPLAČNA OCENA OBNOVE GLEDE NA FOTOGRAFIJE


Ugotovite, koliko stane obnova vašega predmeta:
Izpolnite polja, na kratko opišite bistvo vaše zahteve in priložite od 1 do 4 fotografije vašega predmeta (velikost vsake fotografije ne sme presegati 20 mb) - naši mojstri bodo odgovorili na vašo zahtevo in naredili brezplačno oceno stroškov.

Ime in priimek *
Elektronski naslov *
Telefon *
Sporočilo *
Maximum file size: 20 MB
Maximum file size: 20 MB
Maximum file size: 20 MB
Maximum file size: 20 MB

Vsak predmet, ki ga je treba obnoviti, je unikaten. V zvezi s tem se stroški obnovitvenih del v vsakem primeru izračunajo posebej.

Cene obnove so odvisne od številnih dejavnikov, kot so:

  • stanje samega pohištva;
  • narava poškodbe (prisotnost razpok, čipov, kršitev dekorativnih elementov, stanje furnirja itd.);
  • kompleksnost obnovitvenih del;
  • uporablja pri obnovi potrošnega materiala.

Vsak predmet potrebuje individualen pristop in individualne metode restavriranja. Fiksnih cen za takšna dela ni.
Zato je v telefonskem pogovoru težko navesti določen znesek stroškov dela, včasih pa celo približen.

Pogoji obnove so neposredno odvisni od kompleksnosti in obsega opravljenih obnovitvenih del.

Vsaka restavracija se začne s predhodnim pregledom predmeta, da se objektivneje oceni njegovo stanje. Med pregledom lahko natančno določite stroške obnove predmeta. Ker je po fotografiji mogoče sklepati o zunanjem stanju predmeta, stanju ključnih elementov in celovitosti tesarske konstrukcije, ostaja prisotnost notranjih skritih napak nejasna.