Demontaža in obnova mizarske konstrukcije

Vsaka vhodna lesena vrata gredo skozi kompleks obnovitvenih ukrepov.

Stara lesena vrata, ki potrebujejo obnovitev in vsebujejo majhne lesene in kovinske konstrukcije, se najprej razstavijo na elemente. Izjema so samo odlično zlepljeni deli in drobci. Zakaj je ta korak tako pomemben v procesu obnove in zakaj je tako pomembno, da ga sploh dokončamo? Vse lesene konstrukcije tistega časa so v procesu izdelave bile zlepljene na organskih lepilih (kostnih, tesarskih, živalskih, ribje lepilo). Vsa organska lepila dobro opravljajo svojo funkcijo, vendar se po 70-80 letih razgradijo in vez preneha biti močna. Omenimo še to, da se med delovanjem konstrukcija ob stalni uporabi poškoduje. In to močno vpliva tudi na oslabitev koničastih sklepov in strukture kot celote.

  • Po demontaži je obvezna obnova ali preprosteje popravilo mizarske konstrukcije. Mizarska zasnova objekta je lahko sestavljena iz 8-10 ali več različnih elementov in detajlov. Na razstavljenih elementih je lahko več razpok pri sušenju, ki jih je potrebno zlepiti, da zagotovimo celovitost tesarske konstrukcije.
  • Pogosto so močno zlomljeni elementi, vzorci na lesenih delih, ki so bili izbrisani časom in vremenskimi razmerami, ki jih je treba delno obnoviti ali izdelati na novo. Pogosto na vratih, ki pridejo v obnovo, so starinski vijaki, piramidasti žeblji, zapahi, ključavnice brez ključa, bakrene kljuke, stekla itd. Vse to je možno narediti samo po naročilu, pri specializiranih mojstrih. Sčasoma se vijaki in žeblji zrahljajo, tvorijo režo, kamor vstopi vlaga, nato pa kovinski pritrdilni elementi začnejo rjaveti in prenehajo držati strukturo.
  • Velikokrat je iz fotografije zelo težko ugotoviti količino poškodb na vratih, saj se te poškodbe pogosto skrivajo v notranjosti. Za to je potreben osebni pregled vrat s strani strokovnjaka, za natančno oceno zahtevanega obsega storitev. Za predhodno oceno obnove vrat pa uporabite spodnji obrazec.

BREZPLAČNA OCENA OBNOVE GLEDE NA FOTOGRAFIJE


Ugotovite, koliko stane obnova vašega predmeta:
Izpolnite polja, na kratko opišite bistvo vaše zahteve in priložite od 1 do 4 fotografije vašega predmeta (velikost vsake fotografije ne sme presegati 20 mb) - naši mojstri bodo odgovorili na vašo zahtevo in naredili brezplačno oceno stroškov.

Ime in priimek *
Elektronski naslov *
Telefon *
Sporočilo *
Maximum file size: 20 MB
Maximum file size: 20 MB
Maximum file size: 20 MB
Maximum file size: 20 MB

Vsak predmet, ki ga je treba obnoviti, je unikaten. V zvezi s tem se stroški obnovitvenih del v vsakem primeru izračunajo posebej.

Cene obnove so odvisne od številnih dejavnikov, kot so:

  • stanje samega pohištva;
  • narava poškodbe (prisotnost razpok, čipov, kršitev dekorativnih elementov, stanje furnirja itd.);
  • kompleksnost obnovitvenih del;
  • uporablja pri obnovi potrošnega materiala.

Vsak predmet potrebuje individualen pristop in individualne metode restavriranja. Fiksnih cen za takšna dela ni.
Zato je v telefonskem pogovoru težko navesti določen znesek stroškov dela, včasih pa celo približen.

Pogoji obnove so neposredno odvisni od kompleksnosti in obsega opravljenih obnovitvenih del.

Vsaka restavracija se začne s predhodnim pregledom predmeta, da se objektivneje oceni njegovo stanje. Med pregledom lahko natančno določite stroške obnove predmeta. Ker je po fotografiji mogoče sklepati o zunanjem stanju predmeta, stanju ključnih elementov in celovitosti tesarske konstrukcije, ostaja prisotnost notranjih skritih napak nejasna.